Yhdistä San Francisco, Sonoman viinialue ja Yosemite

Pohjois-Kalifornian kierros

12 päivää alk. 2090€ / hlö *

*Alkaen hinta on esimerkkihinta joka koskee matkoja sesongin ulkopuolella ja perustuu halvimpiin julkaistuihin lentohintoihin turistiluokassa sekä yöpymiseen keskitason hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa. Lopullinen hinta voi olla alkaen/esimerkkihintaa halvempikin lentoyhtiöiden ja hotellien alennuskampanjoiden aikana, tai jos esim. valitaan budjettitason majoitus.

Koti > Kiertomatkat > Pohjois-Kalifornian Kierros

Monipuolinen kiertomatka, jossa yhdistyy San Franciscon kaupunkiloma, Sonoma laakson viinialueet sekä Lake Tahoen ja Yosemiten kaunis luonto ja aktiviteetit. Tämä matka sopii erityisesti niille, jotka nauttivat lyhyemmistä ajomatkoista ja pidemmistä pysähdyksistä.

Tällä rennonretkeällä kiertomatkalla pääset tutustumaan Pohjoisen Kalifornian parhaisiin paloihin: Vietät ensin kolme yötä kauniissa San Franciscossa perehtyen sen eri kaupunginosiin ja kuuluisimpiin nähtävyyksiin. Ajat sen jälkeen tunnin verran pohjoiseen historialliseen ja idylliseen Sonoman laaksoon, jossa voit tutustua alueen yli 200 viinitilaan vaikka pyöräillen. Kolmen Sonomassa vietetyn yön jälkeen suuntaat kohti Sierra Nevadan vuoristoa. Seuraavan 4 päivän ajan koet Kalifornian ainutlaatuisen luonnon ensin Lake Tahoella ja sitten Yosemiten kansallispuistossa. Viimeiseksi yöksi palaat vielä San Franciscoon yhdeksi yöksi.

San Francisco: Tämä Kalifornian toiseksi suurin kaupunki on kuuluisa kumpuilevista kaupunkimaisemistaan, viehättävästä viktoriaanisesta arkkitehtuurista, köysiradoistaan ja aika ajoin kaupungin peittävästä sumusta, jotka kaikki luovat San Franciscolle ainutlaatuisen ja jopa omituisen fiiliksen.

San Francisco on myös gastronominen paratiisi, jossa kekseliäät kokit ja innovatiiviset baarit yhdistyvät luomaan runsaasti kulinaarisia herkkuja kitalakesi innostamiseksi.

Nähtävyydet ‘Friscossa’ ovat turistien unelma: Golden Gate -silta, Alcatrazin vankila, Lombard Street ja Telegraph Hill muutamia mainitaksemme. Kulttuuri on yhtä fantastista kuin nähtävyydetkin. Löydät kaupungista ikivanhoja kirjakauppoja, gallerioita ja museoita, joista jokaisessa on kaupungin perintöä ja viehätystä.

Sonoma Valley: Sonomaa ei tunneta välttämättä turistien suosikkina, mutta Sonoma Valley on yksi Kalifornian kauneimmista alueista, joka on jäänyt hieman Napa Valleyn varjoon – mutta ihan turhaan. Sonomasta löytyy paljon tekemistä ja näkemistä. Viinitiloilla vierailu tietysti mutta voit myös vaikka tutustua paikallisiin ‘Käsityöläisten markkinoihin’ (Farmer´s Market), joita on runsaasti pitkin poikin laaksoa. Ja luonnollisesti henkeäsalpaavan vehreät maisemat ovat täydellisiä ulkoiluun ja liikuntaan. Voit myös käydä Santa Rosassa, alueen suurimmassa kaupungissa tai ajaa hieman edemmäs Guernevilleen, jonka lähellä kasvaa valtavia punapuumetsiä.

Lake Tahoe: Tahoe-järvi on uskomaton ulkoiluun ja liikuntaan keskittynyt seikkailualue,  sekä ihanteellinen pysähdyspaikka vesiurheilun, telttailun ja talviurheilun harrastamiseen. Se on Pohjois-Amerikan suurin alppijärvi ja sen kirkasta vettä ympäröivät korkeat Sierra Nevadan vuoret. Upeat maisemat, upeat mäntymetsät ja upeat auringonlaskut ovat alueen tunnusmerkkejä. Tahoe Southissa (jossa hotellisuosituksemme sijaitsevat) on hieno taiteellinen skene, jossa musiikkifestivaaleja ja lavaesityksiä esitetään ympäri vuoden.

Yosemite: Ensimmäisen kerran vuonna 1864 suojattu Yosemiten kansallispuisto tunnetaan parhaiten vesiputouksistaan, mutta sen lähes 1200 neliökilometrin sisällä on niin syviä laaksoja, upeita niittyjä, jättiläispunapuita (Sequoia) kuin laajoja erämaa-alueita. Sen maamerkkeihin lukeutuu mm. yli 700m korkuinen Yosemite Falls, joka on yksi maailman korkeimmista vesiputouksista; kalliomuodostumat Half Dome ja El Capitan, joka on suurin graniittimonoliitti Yhdysvalloissa.

Yosemite on paikka, jonka kokee parhaiten astumalla itse luonnon keskelle. Ulkona harrastaminen on Yosemitessä fantastista. Voit valita monista eri lajeista omasi kuten hiihto, laskettelu, vaellus, kalliokiipeily ja maastopyöräily muutamia mainitaksemme.

Majoituksesta: Kiertomatka toteutetaan yhdessä Amerikkalaisen kumppanimme kanssa. He ovat valinneet pakettiin sopivimmat hotellit, yleensä kaksi vaihtoehtoa per pysähdys (standard ja upgrade). Voit kuitenkin halutessasi vaihtaa suositellun hotellin johonkin toiseen ja teemme sinulle räätälöidyn tarjouksen.

Matkaohjelma

1. päivä: Saapuminen San Franciscoon

Saavut San Franciscoon illalla ja majoitut hotelliin.

Hotellisuosituksemme: Hotel Whitcomb (standard) tai Cova Hotel (upgrade)

2. päivä: San Francisco

Tutustu polkupyörällä kaupunkiin ja sen osiin ja ylitä maailmankuulu Golden Gate -silta vuokra-pyörälläsi (kuuluu matkan hintaan). Päädyt kauniiseen Sausalitoon, josta on upeat näkymät San Franciscon kaupunkiin. Vieraile mielenkiintoisissa San Franciscon hotspoteissa, kuten Union Square ja Fisherman’s Wharf, ja nauti maukkaasta illallisesta Chinatownin tai Little Italian ravintoloissa.

Hotellisuosituksemme: Hotel Whitcomb (standard) tai Cova Hotel (upgrade)

3. päivä: San Francisco

Lähde kävelylle kaupungin kaduille ja voit päätyä esim. Union Square -aukiolle, italialaismausteiseen North Beachiin, Fisherman’s Wharfiin, Castroon, Japantowniin tai Mission Districtin alueelle. San Franciscosta löytyy monia kiehtovia kaupunginosia, joita voit tutkia päivät pitkät. Jotkut San Franciscon parhaista kohteista löytyvät erilaisilta vaellusreiteiltä, joihin kuuluu vaikkapa Muir Woods, Presidio, josta on esteetön näkymä merelle, ja Batteries to Bluffs Trail, jonka avulla pääset lähelle historiallista Golden Gate-silta. 

Hotellisuosituksemme: Hotel Whitcomb (standard) tai Cova Hotel (upgrade)

4. päivä: San Francisco - Sonoma

Kun olet noutanut vuokra-autosi ja jättänyt San Franciscon taakse, matkasi jatkuu pohjoiseen Sonoma Countyyn, joka on tunnettu poikkeuksellisista viinitiloistaan. Matkalla sinne voit piipahtaa Santa Rosassa, amerikkalaisen pyöräilyn keskuksessa. Siellä voit vierailla Laguna de Santa Rosa- tai Trione-Annadel State Park -puistossa ja kävellä, patikoida tai pyöräillä. Illalla voit tutustua Sonoma Valleyn maisteluelämyksiin esim. Kendall-Jacksonin viinitila & puutarhoissa ja Matanzas Creekin viinitilassa ja oppia parhaista ruoka- ja viinipareista. (valinnainen).

Ajomatka: 71 km
Hotellisuosituksemme: DoubleTree by Hilton Hotel Sonoma Wine Country (standard) tai Hyatt Regency Sonoma Wine Country (upgrade)

5. päivä: Sonoma

Vietä päivä tutustuen Sonoman alueeseen. Sonoma Valleylla on rikas historia ja se on täydellinen kohde patikointiin tai  pyöräilyyn. Pienellä alueella on yli kymmenen viinitilaa, joita voit kierrellä omaan tahtiisi.

Ajomatka: makusi mukaan
Hotellisuosituksemme: DoubleTree by Hilton Hotel Sonoma Wine Country (standard) tai Hyatt Regency Sonoma Wine Country (upgrade)

6. päivä: Sonoma

Kun olet kokenut Sonoman kahdella pyörällä, tutustu joihinkin laakson luonnonkauniisiin helmiin kävellen ja patikoiden. Voit seurata vaellusreittejä, jotka sijaitsevat Sugarloaf Parkissa, joka on myös koti Länsi-Yhdysvaltojen suurimmalle observatoriolle, tai kävellä Sonoman State historiallisen puiston läpi, joka tarjoaa sinulle mahdollisuuden vierailla Mission San Francisco Solanossa. Varmista ennen päivän loppua, että olet matkalla Sonoman keskustaan. Sonoma Plazasta löydät viininmaisteluhuoneita, kauppoja, gallerioita ja ravintoloita, joissa on tarjolla paikallisia maatila- ja sadonkorjuupaloja.

Ajomatka: makusi mukaan
Hotellisuosituksemme: DoubleTree by Hilton Hotel Sonoma Wine Country (standard) tai Hyatt Regency Sonoma Wine Country (upgrade)

7. päivä: Sonoma - Lake Tahoe

Jatka Lake Tahoelle, josta löydät Pohjois-Amerikan suurimman alppijärven Sierra Nevadan vuoristossa. Tahoe-järvellä sinulla on mahdollisuus pyöräillä rauhallisilla päällystetyillä teillä tai hypätä maastopyörän selkään ja suunnata luonnon keskelle. 

Hotellisuosituksemme: Lake Tahoe Resort Hotel (standard) tai Tahoe Lakeshore Lodge & Spa (upgrade)

8. päivä: Lake Tahoe

Tänään loputon valikoima vaellusreittejä kannustaa sinua tutustumaan Tahoe-järven alueeseen jalkaisin. Kolme suositumpaa polkua ovat Fallen Leaf Lake -reitti, joka sopii erinomaisesti perheille, ja jonka varrella kasvaa keväisin kauniita villikukkia. Toinen suosittu reitti on Skyline, jonne pääsee hissillä (maksullinen) ja Rubicon Trail, joka sijaitsee rannan tuntumassa ja tarjoaa patikoijille upeita valokuvamahdollisuuksia. Aktiivisen aamun ja iltapäivän jälkeen voit valita jonkun paikallisen ravintolan ja palkita itsesi herkullisella aterialla.

Ajomatka: oman makusi mukaan
Hotellisuosituksemme: Lake Tahoe Resort Hotel (standard) tai Tahoe Lakeshore Lodge & Spa (upgrade)

9. päivä: Lake Tahoe - Yosemite

Jatka tänään Yosemiteen, joka on monille koko matkan kohokohta. Yosemiten kansallispuisto, joka on nimetty Unescon maailmanperintökohteeksi, kattaa yli 1000 neliökilometriä ja tarjoaa kävijöille jännittäviä villieläimiä, upeita vesiputouksia, jättiläispuita ja unohtumattoman kokemuksen. 

Ajomatka: 198 km
Hotellisuosituksemme: Comfort Inn Yosemite Area (standard) tai Yosemite View Lodge (upgrade)

10. päivä: Yosemite

Valitse tänään jokin Yosemiten hienoista  vaellusreiteistä, suosittelemme Yosemite Fallsin reittiä. Tämä on yksi Yosemiten vanhimmista reiteistä ja päätyy Pohjois-Amerikan korkeimman vesiputouksen huipulle. Ota mukaan paljon vettä ja välipaloja, jotta energiatasosi säilyy koko kokemuksen ajan. Sinun ei tarvitse nousta ihan kokonaan huipulle nauttiaksesi upeista näkymistä Yosemiten laaksoon, Half Domeen ja Sentinel Rockiin.  Muista pitää kamerasi valmiina, jotta voit jakaa upeat kokemukset muiden kanssa. 

Ajomatka: 0 km
Hotellisuosituksemme: Comfort Inn Yosemite Area (standard) tai Yosemite View Lodge (upgrade)

11. päivä: Yosemite - San Francisco

Vietä aamu nauttimalla viimesitä kertaa Yosemiten tuoksuista ja äänistä ennen kuin palaat hitaasti takaisin San Franciscoon. Vietä iltapäivä tutustumalla Oaklandin kaupunkiin tai kierrä San Josen tai Piilaakson kautta ennen saapumistasi San Franciscoon. 

Ajomatka: 269 km
Hotellisuosituksemme: Hotel Whitcomb (standard) tai Cova Hotel (upgrade)

12. päivä: Paluu Helsinkiin

Hotellista uloskirjautuminen ja lento takaisin Suomeen.

Matkan Tiedot

11 yön hinta alkaen 2090€ / hlö  (lapset 2-11v jopa -40%).

HINTAAN SISÄLTYY

 • Lennot: Helsinki – San Francisco – Helsinki turistiluokassa. Sis. käsimatkatavaran, ateriat mannertenvälisten lentojen aikana ja yhden laukun ruumaan (riippuen lentoyhtiöstä, myös ilmaisen istuinpaikkavarauksen).
 • Majoitus: 11 yön majoituksen valitsemissasi hotelleissa.
 • Ateriat: Mannermaisen (kahvia, muroja, bageleita jne) tai amerikkalaisen aamiaisen mikäli valitsemaasi hotelliin kuuluu aamiainen.
 • USA Holidays 24/7 hätäpäivystys. Lue lisää
 • Autovuokraus 7 vrk: Vakuutukset sisältävä keskikokoisen auton vuokraus. Upgrade saatavilla lisämaksusta (esim. kaupunkimaasturiin tai avoautoon).
 • Ajopaketti: Sisältää kartan, esitteitä ja yksityiskohtaiset ajo-ohjeet.

EI SISÄLLY HINTAAN

 • Matkavakuutus.
 • ESTA matkustuslupa.
 • Muut ateriat kun mitä on mainittu.
 • Tietullit, polttoaine, pysäköintimaksut, sisäänpääsymaksut kansallispuistoihin tai muihin paikkoihin.
 • Mahdolliset vuokra-auton lisäpalvelut kuten GPS ja lastenistuimet.

LISÄPALVELUT

Haluatko kokea matkasi aikana vieläkin enemmän? Kysy meiltä suosituksia erilaisista aktiviteeteista, retkistä ja muista lisäpalveluista.

Tärkeää lisätietoa

Matkapaketin räätälöinti

Tätä matkapakettia on mahdollista muokata toiveittesi mukaan.

Matkapaketissa mainitut hotellit ovat esimerkkejä ja voit aina valita toisen hotellin, josta annamme sinulle tarjouksen. Voit myös pyytää meiltä tarjousta lisäöistä tai -viikoista.

Kiertomatkoilla voit muokata reittiä juuri sinulle sopivaksi lisäämällä / poistamalla kohteita tai matkapäiviä.

Pakettien esimerkkihinnat perustuvat turistiluokan lentoihin. Voit aina pyytää meiltä tarjousta Premium Economy tai Business luokan lennoista.

Jokaiseen matkapakettiin on mahdollisuus valita lisäpalveluja esimerkiksi lentokenttäkuljetukset (jos eivät sisälly), autonvuokra (jos ei sisälly), aktivitteetteja, päiväretkiä, lippuja huvipuistoihin, nähtävyyksiin ja tapahtumiin.

Matkan hinta

Sivulla esitetty 'alkaen' hinta on esimerkkihinta,  joka koskee matkoja sesongin ulkopuolella ja perustuu yleensä halvimpiin julkaistuihin lentohintoihin turistiluokassa sekä yöpymiseen keskitason hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa. Matkasi lopullinen hinta voi olla alkaen/esimerkkihintaa halvempikin esim. lentoyhtiöiden ja hotellien alennuskampanjoiden aikana, tai jos majoitukseksi valitaan budjettitason hotelli.

Matkatarjous

Teemme tarjouksen matkasta toiveittesi mukaan. Voit lähettää meille pyynnön joko sivuillamme olevan lomakkeen kautta, sähköpostilla [email protected], tai soittamalla 040-515 6860 (arkisin 17-20).

Pyynnön jälkeen olemme sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä ja käymme tarjouksen / matkaehdotuksen yhdessä läpi.

Kun hyväksyt tarjouksen, varaamme matkan, lähetämme sinulle varausvahvistuksen ja muut tarvittavat dokumentit sähköpostiisi.

Muistathan aina tarkistaa, että varausvahvistuksessa on kaikki oikein. Varsinkin nimien tulee olla oikein kirjoitettu eli täsmälleen kuin ne ovat kirjoitettu passiisi (Passissa ja lentovarauksessa tulee olla sama nimi).

Maksaminen

Varausmaksu: Matkan varausmaksu on 150 € per henkilö ja se tulee maksaa 7 päivän kuluessa varauksen vahvistumisesta. Jos varausmaksua ei ole tässä ajassa maksettu, peruuntuu varaus automaattisesti. 

Loppumaksu: Kaikkien matkapaketeiksi luokiteltujen matkojen kohdalla tulee loppumaksu maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkalle lähtöä. Muiden varausten kohdalla tulee loppumaksu maksaa viimeistään 30 päivää ennen lähtöä tai erikseen sovittuna päivämääränä. Tarkemmat ehdot löytyvät matkaehdoistamme.

Matkanjärjestäjällä on oikeus peruttaa varaus, jos matkustaja ei ole maksanut matkan hintaa tai sen osaa viimeistään sovittuna maksupäivänä.

Peruutusehdot

Peruutuksella tarkoitetaan matkan kokonaan peruuntumista tai matkakohteen muuttumista. Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka milloin tahansa ennen matkan alkamista. Käy katsomassa peruutusehtomme matkaehtojen kohdasta 4.1:

  Matkanjärjestäjällä on oikeus peruttaa varaus, jos matkustaja ei ole maksanut matkan hintaa tai sen osaa viimeistään sovittuna maksupäivänä.

  Muutokset matkaan

  Matkanjärjestäjän muutokset: Matkanjärjestäjä voi tarvittaessa tehdä matkajärjestelyihin kokonaisuuden kannalta vähäisiä muutoksia. Niitä ei lasketa matkapakettilain mukaan virheiksi, eivätkä ne oikeuta matkan peruuttamiseen tai hyvitykseen matkasta. Näitä ovat mm. lentoaikataulun muutokset enintään 12 tuntia alkuperäisestä (pois lukien force majeur tapauksista aiheutuvat muutokset) tai alkuperäisen majoituksen peruutuminen meistä rippumattomista syistä sekä vaihtuminen vastaavantasoiseen majoitukseen olettaen että uuden majoituksen sijainti ja muut toivotut palvelut eivät olennaisesti muutu.

  Asiakkaan toivomat muutokset: Asiakas voi halutessaan muuttaa lähtö- ja paluupäivämääriä, matkustajien tietoja tai kohdetta. Muutoksista ja/tai palvelujen osittaisista peruutuksista perimme palvelumaksun sekä toimenpiteestä aiheutuneet todelliset kulut (katso tarkemmin palveluhinnastosta).

  Jos matkaan on vähemmän kuin 45 vuorokautta muutos käsitellään peruutuksena ja noudatetaan peruutusehtoja (katso matkaehdot kohta 4). Avointa kauppaa koskevat säännöt ovat matkaehtojen kohdassa 4.1.

  Huom: lentojen suhteen lentoyhtiöt eivät usein salli mitään muutoksia lipunkirjoituksen jälkeen. Joidenkin matkojen kohdalla yhteistyökumppanimme eivät salli mitään muutoksia, jolloin kyseinen varaus pitää perua ja tehdä uusi varaus. Kerromme sinulle muutosehdoista aina varauksen yhteydessä.

  Passi ja Esta

  Yhdysvaltoihin turisti- tai työmatkalle lähtijöiltä Suomen kansalaisilta vaaditaan seuraavat dokumentit.

  • Passi. Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan ja vain e-passi hyväksytään. E-passin merkkinä passin kannessa on erityinen e-passin merkki sekä elektroninen siru. Tällä hetkellä Suomen kansalaiset kuuluvat ns. ”Kuuden kuukauden klubiin” joka tarkoittaa, että passin on oltava voimassa ainoastaan tarkoitetun oleskelun keston aikana (eikä esim. 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen).
  • Voimassa oleva viisumi tai ESTA.
  • Matkaliput ja asiakirjat paluu- tai jatkolentoa varten.

  Lue kaikki vaatimukset täältä

  Matkavakuutus

  Suosittelemme vahvasti, että asiakkaalla on voimassoleva matkavakuutus ennen matkalle lähtöä. Vakuutuksen tulee olla tarpeeksi kattava esim. sairaustapauksia ajatellen. Varsinkin USA:ssa tarpeellisen hoidon saaminen ilman kattavaa vakuutusta voi olla sekä hankalaa että varsinkin hyvin kallista.

  Suosittelemme myös, että vakuuutukseen sisältyy peruutusturva.  Peruutusturva korvaa yleensä maksetut matkaliput, majoitukset, vuokra-autot, retket ja pääsyliput jos peruuntuminen johtuu omasta tai lähiomaisen äkillisestä sairaudesta, tapaturmasta tai kuolemasta.

  Vakuutus kannattaa ottaa hyvissä ajoin ennen matkan alkua. Tarkista vakuutusyhtiöstäsi tarkemmat ehdot.

  EU Pakettimatkadirektiivi 2015/2302

  Tähän matkapakettiin sovelletaan EU:n pakettimatkadirektiiviä (EU) 2015/2302. Se tarkoittaa, että sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Active Holidays Finland / AH USA Holidays on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi olemme hankkineet lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestämme tulee maksukyvytön. Saat lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista matkaehdoistamme (kohta 21). Lisätietoa saat myös tutustumalla Lakiin matkapalveluyhdistelmistä 

  Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Active Holidays Finland, Y-tunnus 2183642-1. AH USA Holidays on Active Holidays Finlandin aputoiminimi.

  Muista ennen matkaa!
  • Käy lukemassa Ulkoministeriön matkustustiedote. Sieltä löytyy monenlaista hyödyllistä tietoa.
  • Koronavirustilanne Yhdysvalloissa. Lue lisää
  • Tarkista, että matkavakuutuksesi ja peruutusturvasi ovat kunnossa.
  • Ulkoministeriö suosittelee matkustusilmoitusta.
  • Tarkista, että USA:n ja/tai Kanadan maahantulovaatimukset ovat kunnossa (Esta, eSa, viisumi).
  • Tarkista mitä koronatodistuksia viranomaiset vaativat maahantulon yhteydessä täältä.
  • Tutustu matkailijan terveysoppaseen
  • Vaadituista rokotuksista saat tietoa täältä.

  Hätätilanteessa sinua palvelee ulkoministeriön ympärivuorokautinen päivystys.

  Heräsikö vielä kysymyksiä? Lue lisää täältä. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme arkisin 17-20 puhelimitse 040-515 6860 tai sähköpostilla: [email protected]

  Kuvagalleria

  Ota meihin yhteyttä

  Ja suunnitellaan unelmiesi Amerikanloma yhdessä!

  Lähetä yhteystietosi klikkaamalla painiketta. Voit myös soittaa meille 040-515 6860 (ma, ke, pe 10-13). Tai lähettää sähköpostia [email protected]

  Räätälöity matka

  Minkä tasoista majoitusta etsit?

  Tietosuoja