Syksy/Joulu 2023

Opastettu matka New York

Kiinnostaako opastettu matka New Yorkiin vuoden 2023 loppupuolella? Alkuvuoden 2022 matkamme peruuntui epävarman koronatilanteen vuoksi mutta suunnittelemme uutta matkaa syksyksi/jouluksi 2023. Laita viestiä meille [email protected], tai alla olevan lomakkeen kautta jos olet alustavasti kiinnostunut ja haluat saada lisätietoa ajankohdasta. Ohjelma tulee olemaan aika sama kuin tässä kuvattu.

Lähde Pääsiäiseksi New Yorkiin! USA Holidays tarjoaa kattavan ja monipuolisen opastetun ryhmämatkan niille, jotka todella haluavat kokea New Yorkin aidosti. Koet yhdessä suomalaisen matkanjohtajan sekä paikallisten oppaiden kanssa upeita elämyksiä sekä Manhattanilla että sen ympäristössä. Aikaa jää myös omille kävelylenkeille, shoppailuun ja Ison Omenan fiilistelyyn.

Matkan teemana on tutustua New Yorkiin paikallisten tavoin ja kokea niitä asioita, jotka tekevät Nykistä maailman ikonisimman metropolin. Kevät on huhtikuun puolivälissä New Yorkissa jo pitkällä ja koko kaupunki on optimismia ja uuden alkua täynnä. New Yorkin asukkaat heittävät talvitakkinsa ja piponsa kaapin perukoille ja tulevat ulos nauttimaan kaupungin monista viheralueista. Keväällä on hieno tilaisuus ihailla kirsikankukkia kasvitieteellisessä puutarhassa, kuljeskella puistoissa vailla sen kummempaa päämäärää tai nauttia pitkästä, laiskasta brunssista ulkona pöydän ääressä ja antautua paikallisten makuelämysten vietäväksi.

Voit myös halutessasi jäädä New Yorkiin muutamaksi ylimääräiseksi päiväksi tai pysähtyä paluumatkalla Reykjavikissa yhdeksi tai useammaksi yöksi. Kysy meiltä lisää!

Matkan aikataulu

Lähtö: Helsingistä 13.4.2022 klo 15.10 Icelandairin koneella. Reilun tunnin välilasku Reykjavikissa ja saapuminen Newarkin kentälle klo 19.10 paikallista aikaa.

Paluu: Newarkista 18.4 klo 20.30 Reykjavikin kautta, saapuminen Helsinki-Vantaalle 19.4 klo 14.00.

Kesto: 7 päivää, 5 yötä perillä.

Hinta

2250€ per hlö jaetussa kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisämaksu +470€. Huom: 2023 hinta tulee olemaan hieman korkeampi inflaation vuosi.

Ryhmän koko

Minimiosallistujamäärä tälle matkalle on 10 henkilöä ja maksimimäärä 15 henkilöä.

Hintaan sisältyy

 • Lennot turistiluokassa: Hel-Kef-Ewr 13.4 ja Ewr-Kef-Hel 18.4. Lennon hintaan sisältyy yksi 23kg laukku ruumaan ja istuinpaikkojen valinta etukäteen.
 • Majoitus: Hotel 50 Bowery NYC (Lower Manhattan).
 • Ateriat: aamiainen päivittäin, 1x lounas, 1x illallinen.
 • Kuljetukset: Lentokenttäkuljetukset sekä kaikki muut matkaohjelman mukaiset kuljetukset.
 • MetroCard koko matkan ajaksi. MetroCardilla voi matkustaa New Yorkin metrossa (subway) ja paikkallisbusseissa rajoittamattoman määrän New York Cityn alueella.
 • 4 kpl erilaisia päiväretkiä matkaohjelman mukaisesti.
 • Pääsylippu Top of The Rock -näkäalatasanteelle.
 • Suomenkielisen matkanjohtajan sekä paikallisten oppaiden palvelut matkaohjelman mukaisesti.
 • Lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut.
 • Suomenkielinen hätäpäivystyspalvelu (24/7) matkan aikana.

Ei sisälly hintaan

 • Palvelumaksu 15€ per hlö.
 • Matkavakuutus.
 • Viisumi tai Esta.
 • Koronavirustestit ja -todistukset. Huom: tällä hetkellä (syksy 2021) Usa:han matkustavat tarvitsevat negatiivisen koronatodistuksen mutta tilanne voi muuttua huhtikuuhun mennessä. Ilmoitamme siitä ennen matkalle lähtöä.
 • Henkilökohtaiset kulut kuten ostokset, tipit jne.
 • Muut kuin ohjelmassa mainitut ateriat (mm. lentokoneateriat).

Ohjelma lyhyesti

Päivä 1 Saapuminen New Yorkiin.
Päivä 2 Manhattanin kaupunkikierros kävellen ja metrolla.
Päivä 3 Vapaudenpatsas, Ellis Island ja Lower Manhattanin kierros.
Päivä 4 Brooklynin kierros.
Päivä 5 Vapaapäivä sekä yhteinen illallinen.
Päivä 6 Central Park ja Harlem. Kotiinlähtö illalla.
Päivä 7 Takaisin Helsinki-Vantaalla.

Päivä 1: Helsinki – New York

Lennämme Icelandairillä Reykjavikin kautta New Yorkiin, jonne laskeudumme illalla. Lentokentältä on yhteinen kuljetus Hotel 50 Boweryyn, joka sijaitsee keskeisellä paikalla Lower Manhattanilla.

Illalla on aikaa käydä haukkaamassa jotakin iltapalaa, vaikkapa New Yorkin maukasta pizzaa, ennen nukkumaan menoa.

Päivä 2: New Yorkin kaupunkikierros

Aamiaisen jälkeen on aika aloittaa tutustuminen Isoon Omenaan toden teolla. Tänään on vuorossa Midtown Manhattan, jota voisi kutsua vaikka Manhattanin keskustaksi. Koemme ja näemme kierroksen aikana niitä asioita, jotka ovat tehneet New Yorkista tunnetun. Paras tapa tutustua New Yorkiin on paikallisten tavoin eli jalkaisin, joten muista laittaa hyvät lenkkarit/kävelykengät jalkaan.

Aloitamme kierroksen New Yorkin sykkivästä sydämestä, Times Squareltä. Jatkamme Times Squaren ympärille levittäytyvien teatterikortteleiden (Theatre District) kautta mm. seuraaviin, kuuluisiin New Yorkin nähtävyyksiin: Bryant Park, New Yorkin pääkirjasto (New York Public Library), MetLife Building, Grand Centralin asema, Empire State Building, Radio City Music Hall, 5th Avenue, Waldorf-Astoria Hotel, St. Patrick’s Cathedral (+ paljon muita kuuluisia paikkoja matkan varrella). Kierros päättyy Rockefeller Centeriin ja sen Top of the Rock -näkäalatasanteelle 70. kerroksessa, josta on upeat näkymät Manhattanilla, Central Parkiin ja aina New Jerseyhin sekä muihin New Yorkin kaupunginosiin asti (kuuluu matkan hintaan).

Kierroksen pituus on n. 5-6 tuntia, lounas kierroksen lomassa.

Päivä 3: Vapaudenpatsas, Ellis Island ja Lower Manhattan

Tämän päivän elämykset tapahtuvat Etelä -Manhattanilla ja sen ympäristössä.  Lähdemme yhdessä hotellilta kohti Battery Parkia, josta jatkamme lautalla Liberty Islandille ja Vapaudenpatsaan luo. Tämä ranskalaisten Yhdysvalloille lajoittama kuuluisa´neitokainen´ on vuodesta 1886 lähtien vastaanottanut yli 12 miljoonaa maahanmuuttajaa Amerikkaan. Vierailemme myös Stutue of Liberty -museossa.

Hyppäämme tämän jälkeen uudestaan lautalle ja suuntaamme Ellis Islandille, joka oli kuuden vuosikymmenen ajan portti kaikille maahanmuuttajille, myös monille suomalaisille, jotka tulivat etsimään onnea ja tavoittelemaan amerikkalaista unelmaa. Teemme opastetun kierroksen saarella ja tutustumme miljoonien siirtolaisten tarinoihin.  Pääset myös käymään saaren siirtolaismuseossa.

Vapaudenpatsas ja Ellis Island kierroksen jälkeen palaamme Manhattanille, jossa syömme yhdessä lounaan (kuuluu matkan hintaan). Lounaan jälkeen alkaa päivän toinen osuus, opastettu kävelykierros Lower Manhattanilla. Tutustumme mm. seuraaviin kohteisiin: Wall Street, Trinity Church, Zuccotti Park, World Trade Center ja 9/11 Memorial, Woolworth Building  ja New York City Hall. Kuljemme vielä Chinatownin läpi ennenkuin saavumme takaisin hotellille. Illalla omaa aikaa.

Päivän kierroksen pituus on n. 6 tuntia.

Päivä 4: Brooklynin kierros

Todella jännittävä päivä sillä liian harvat turistit lähtevät seikkailemaan Manhattanin ulkopuolelle. Mutta meidän (ja monen´New Yorkerinkin’) mielestä Brooklyn on must-see ja aivan yhtä upea paikka vierailla kuin mikä tahansa Manhattanin nähtävyys.

Aloitamme kävelemällä Brooklyn Bridgen yli. Silta on New Yorkin kuuluisin ja valmistuttuaan vuonna 1883 siitä tuli ensimmäinen väylä, joka yhdisti Manhattanin ja Brooklynin (jotka olivat vielä silloin erillisiä kaupunkeja. Brooklynista tuli osa New Yorkia vuonna 1898). Aikoinaan Brooklynin silta oli myös maailman pisin riippusilta.

Kierros vie meidät seuraavaksi Brooklyn Heightsille, viehättävälle ja yhdelle New Yorkin kauneimmista alueista, joka tunnetaan hienostuneista brownstone-taloistaan ja puiden reunustamasta East River ‑joen rantakadusta. Alueella on asunut monia kuuluisia kirjailijoita, kuten Truman Capote, Henry Miller ja Norman Mailer. Kävelemme Brooklyn Bridge puiston rantaraittia pitkin, josta on upeat näkymät Manhattanille.

Kävelykadulta jatkamme “Dumboon” (Down Under Manhattan Bridge Overpass). Se on entinen teollisuusalue, nykyään taiteilijoitten tyyssija ja yksi New Yorkin kalleimmista alueista asua.

Hyppäämme välillä metroon ja ajamme muutaman pysäkinvälin kunnes saavumme Park Slopen ja Prospect Parkin alueelle. Park Slopesta löytyy paljon pikkuputiikkeja, kahviloita ja ravintoloita, ja täällä pysähdymme yhteiselle lounaalle.

Käymme vielä tutustumassa Prospect Parkiin ja siellä sijaitseviin kasvitieteellisen puutarhaan sekä Brooklyn Museumiin, jonka jälkeen palaamme hotellille.

Päivän kierroksen pituus on 5-6 tuntia.

Päivä 5: Vapaapäivä ja yhteinen illallinen

Vapaapäivä, jonka voit käyttää mielesi mukaan. Matkanjohtaja antaa mielellään vinkkejä päivääsi varten.

Päivän voi käyttää vaikka tutustumalla New Yorkin runsaaseen museotarjontaan kuten Guggenheim, MoMa tai aivan upea The Met (Metropolitan Museum of Art). Voit myös lähteä ostosreissulle joko isoihin tavarataloihin (Macy´s, Saks Fifth Avenue, Century 21) tai paikallisia herkkuja ja pikkuputiikkeja pursuaville Chelsea Market tai Union Square Green Market.

Illalla yhteinen illallinen, joka kuuluu matkan hintaan.

Päivä 6: Lähtö New Yorkista

Aika jättää tämä fantastinen kaupunki. Mutta sitä ennen teemme pienen ´happihyppelyn´ Central Parkissa ja Harlemissa. Paluulentomme Suomeen lähtee illalla n. klo 20 ja koneessa tarjoillaan illallinen.

Päivä 7: Paluu Suomeen

Saavumme Suomeen ja Helsinki-Vantaalle  19.4 iltapäivällä.

Hotel 50 Bowery

Tripadvisor 4.5 / 5.0

Hotel 50 Bowery on Boutique hotelli Lower Manhattanin sydämessä. Hotelli juhlii Lower East Siden menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta kuratoitujen sisustuselementtien, kokemusten ja mukavuuksien kautta. Hotel 50 Bowery on luotu innostamaan kansainvälisiä tutkimusmatkailijoita, luovia ammattilaisia ​​ja New Yorkin paikallisia.

Hotelli sijaitsee Manhattanin vanhimmalla pääkadulla, keskeisellä paikalla, josta pääsee helposti tutustumaan New Yorkin vilkkaimpiin kaupunginosiin kuten SoHoon, Little Italyyn ja Lower East Sideen. Myös Brooklyn ja sinne johdattavat Brooklyn Bridge ja Manhattan Bridge ovat lyhyen kävelymatkan päässä.

Hotellista löytyy ympärivuotinen kattobaari nimeltä The Crown, josta saa käsintehtyjä cocktaileja, pientä purtavaa ja joka on mukava paikka seurustella ja hengailla iltaisin. Kattoterassilta on vertaansa vailla olevat näkymät koko Lower Manhattanille ja Brooklyniin.

Hotellissa on myös ympärivuorokautinen kuntosali ja premium wifi verkko sekä ilmainen tee/kahvitarjoilu päivisin ja ilmaiset sanomalehdet (NY Times, WSJ).

Hotellin sivuille.

Matkan maksaminen

Varausmaksu: Matkan varausmaksu on 250 € per henkilö ja se maksetaan 7 päivän kuluessa varauksen vahvistumisesta. Jos varausmaksua ei ole tässä ajassa maksettu, peruuntuu varaus automaattisesti. Lisäksi jokaisesta varauksesta veloitetaan palvelumaksu 20€ per henkilö (Palvelumaksu alle 18-vuotiailta 10€ per hlö, alle 2v ei palvelumaksua. Ryhmävarauksissa 100€ per varaus). Alle 2-vuotiailta ei peritä varausmaksua.

Loppumaksu: Loppumaksu tulee maksaa viimeistään 45 päivää ennen matkalle lähtöä. Tarkemmat ehdot löytyvät matkaehdoistamme.

Peruutusehdot

Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka milloin tahansa ennen matkan alkamista. Sovellamme tällöin seuraavia peruutusmaksuja:

 • Jos matka perutaan viimeistään 45 vrk ennen matkan alkua, ei peruutuskuluja.
 • Jos matka perutaan 44–31 vrk ennen matkan alkua, peritään peruutuskuluina 20 % matkan hinnasta.
 • Jos matka perutaan 30–20 vrk ennen matkan alkua, peritään peruutuskuluina 50 % matkan hinnasta.
 • Jos matka perutaan alle 20 vrk ennen matkan alkua, peritään peruutuskuluina 100 % matkan hinnasta.

Matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa varaus, jos matkustaja ei ole maksanut matkan hintaa tai sen osaa viimeistään sovittuna maksupäivänä.

Avoin kauppa: Avoin kauppa tarkoittaa, että matkustajalla on oikeus 7 vuorokauden sisällä matkan varauksesta tehdä muutoksia matkapakettiin tai peruuttaa varaus. Matkasta maksettu mahdollinen varausmaksu palautetaan kokonaan. Avoin kauppa on voimassa vain, jos matkan lähtöön on enemmän kuin 45 vuorokautta laskettuna varauksen tekohetkestä.

Muutokset matkaan

Matkanjärjestäjän muutokset: Matkanjärjestäjä voi tarvittaessa tehdä matkajärjestelyihin kokonaisuuden kannalta vähäisiä muutoksia. Niitä ei lasketa matkapakettilain mukaan virheiksi, eivätkä ne oikeuta matkan peruuttamiseen tai hyvitykseen matkasta. Näitä ovat mm. lentoaikataulun muutokset enintään 12 tuntia alkuperäisestä (pois lukien force majeur tapauksista aiheutuvat muutokset) tai alkuperäisen majoituksen peruutuminen meistä rippumattomista syistä sekä vaihtuminen vastaavantasoiseen majoitukseen olettaen että uuden majoituksen sijainti ja muut toivotut palvelut eivät olennaisesti muutu.

Asiakkaan toivomat muutokset: Asiakas voi halutessaan muuttaa matkustajien tietoja. Muutoksista perimme palvelumaksun sekä toimenpiteestä aiheutuneet todelliset kulut (katso tarkemmin palveluhinnastosta).

Jos matkaan on vähemmän kuin 45 vuorokautta muutos käsitellään peruutuksena ja noudatetaan peruutusehtoja (matkaehdot kohta 4.1).

Passi ja Esta

Yhdysvaltoihin turisti- tai työmatkalle lähtijöiltä Suomen kansalaisilta vaaditaan seuraavat dokumentit.

 • Passi. Passin tulee olla voimassa koko matkan ajan ja vain e-passi hyväksytään. E-passin merkkinä passin kannessa on erityinen e-passin merkki sekä elektroninen siru. Tällä hetkellä Suomen kansalaiset kuuluvat ns. ”Kuuden kuukauden klubiin” joka tarkoittaa, että passin on oltava voimassa ainoastaan tarkoitetun oleskelun keston aikana (eikä esim. 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen).
 • Voimassa oleva viisumi tai ESTA.
 • Matkaliput ja asiakirjat paluu- tai jatkolentoa varten.

Lue kaikki vaatimukset täältä

Koronarokotukset ja koronatodistus

Yhdysvaltoihin pääsevät marraskuusta 2011 alkaen ne EU:n kansalaiset, jotka ovat saaneet täyden rokotussarjan vähintään 14 vrk ennen matkan alkua.

Lisäksi jokaisen lentäen maahan saapuvan matkustajan tulee vahvistaa, että heidän tietonsa pitävät paikkansa täyttämällä ja allekirjoittamalla todistuslomakkeen (Passenger disclosure and attestation to the United States of America). Kaikki nämä dokumentit tulee ottaa mukaan matkalle. 

Matkavakuutus

Suosittelemme vahvasti, että jokaisella matkustajalla on voimassoleva matkavakuutus ennen matkalle lähtöä. Vakuutuksen tulee olla tarpeeksi kattava esim. sairaustapauksia ajatellen. USA:ssa tarpeellisen hoidon saaminen ilman kattavaa vakuutusta voi olla sekä hankalaa että varsinkin hyvin kallista.

Suosittelemme myös, että vakuuutukseen sisältyy peruutusturva.  Peruutusturva korvaa yleensä maksetut matkaliput, majoitukset, vuokra-autot, retket ja pääsyliput jos peruuntuminen johtuu omasta tai lähiomaisen äkillisestä sairaudesta, tapaturmasta tai kuolemasta.

Vakuutus kannattaa ottaa hyvissä ajoin ennen matkan alkua. Tarkista vakuutusyhtiöstäsi tarkemmat ehdot.

Hyödyllistä ennen matkaa

Matkaan kuuluu Usa Holidaysin 24/7 hätäpäivystys. Hätätilanteessa sinua palvelee myös ulkoministeriön ympärivuorokautinen päivystys.

Kohteessa

Saapuminen Yhdysvaltoihin: Saavuttaessa Yhdysvaltoihin, viranomaiset tarkistavat passit ja Estan. Riipuen lennon saapumisajasta, jonot passintarkastukseen voivat olla pitkiäkin joten siihen kannattaa varautua. Kaikissa elektronisissa laitteissa tulee olla tarpeeksi virtaa jotta viranomaiset voivat halutessaan avata ne.

Matkalaukun lukitseminen ja verkkovirta: Jos lukitset ruumaan menevän matkalaukkusi, suosittelevat Yhdysvaltain viranomaiset ns. TSA (Transportation Security Administration) lukon käyttöä. USA:n viranomaiset voivat tarvittaessa avata TSA-lukon yleisavaimella eikä lukkoa tarvitse murtaa. Yhdysvalloissa käytetään eri sähköjärjestelmää kuin Suomessa. Jotta voit ladata laitteitasi Usa:ssa, tarvitset siihen erillisen adapterin.

Matkapuhelimen käyttö matkan aikana: Matkapuhelinten käytön hinnat kannattaa selvittää operattoriltasi ennen matkaa.  Toki on aina mahdollisuus käyttää esim. WhatsUppia siellä missä wifi toimii.

Varmin tapa välttää yllättävät puhelinlaskut datasiirron osalta on ottaa data roaming kokonaan pois käytöstä puhelimesta ennen kun lähtee reissuun. Voit myös asettaa roaming -käyttörajoituksen operaattorisi omilla sivuilla. Myös Skypen avulla voi soittaa ulkomaanpuheluita.

Liikkuminen New Yorkissa ja sää: Liikumme New Yorkissa melko paljon jalkaisin koska se on paras ja aidoin tapa tutustua kaupunkiin. Muista siis varata mukaan hyvät lenkkarit tai kävelykengät. Huhtikuun puoliväli on jo kevättä New Yorkissa ja päivälämpötilat ovat keskimäärin +16 astetta. Aamut ja illlat voivat kuitenkin olla jopa alle 10 asteisia, joten muista ottaa mukaan myös lämmintä vaatetusta.

Terveys ja turvallisuus: New York on melko turvallinen kaupunki kun muistaa noudattaa normaalia varovaisuutta. Kannattaa silti olla kaupungilla liikuttaessa varovainen ja välttää pitämästä arvoesineitä ja rahaa sellaisissa paikoissa mistä ne voitaisiin helposti varastaa. Kannattaa myös ottaa kopiot tärkeimmistä asiapapereista kuten passista ja lentolipuista ennen matkaa ja säilyttää niitä alkuperäisten kanssa eri paikassa.

EU terveydenhoito sivuilta saa hyvin lisätietoa USA:n terveydenhoidosta. Yhdysvalloissa ei ole kaikkien kansalaisten saatavilla olevaa julkista terveydenhuoltoa. Osittain terveydenhuoltoa sääntelee liittovaltio ja osittain osavaltiot. Terveyssektori on Yhdysvalloissa kirjava, ja osavaltio- ja kaupunkikohtaiset erot ovat suuria. Suurin osa väestöstä on jonkin terveysvakuutuksen piirissä, mutta osa kokonaan ulkopuolella. Sairaalat ovat lain mukaan velvoitettuja hoitamaan kaikki potilaat hätätapauksissa, mutta akuutin hengenvaaran väistyttyä hoitovelvoite lakkaa.

Liikuntaesteellisyys: Runsaiden kävelymatkojen vuoksi tämä matka ei valitettavasti sovellu liikuntarajoitteisille.

EU Pakettimatkadirektiivi 2015/2302

Tähän matkapakettiin sovelletaan EU:n pakettimatkadirektiiviä (EU) 2015/2302. Se tarkoittaa, että sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Active Holidays Finland / AH USA Holidays on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi olemme hankkineet lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestämme tulee maksukyvytön. Saat lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista matkaehdoistamme (kohta 21). Lisätietoa saat myös tutustumalla Lakiin matkapalveluyhdistelmistä 

Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Active Holidays Finland, Y-tunnus 2183642-1. AH USA Holidays on Active Holidays Finlandin aputoiminimi.

Oletko kiinostunut tästä matkasta?

Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Voit myös soittaa meille 040-515 6860 (ma, ke, pe 17-20). Tai lähettää sähköpostia [email protected]

Tietosuoja