Tarjous: 3 yön miniloma Nykissä alk. 1290€ / hlö

New York matkat

Lähde New Yorkiin minilomalle! Irtaudu arjesta ja vietä unohtumaton, seikkailuntäyteinen 3 yötä New Yorkissa.

Tarjous sisältää suorat lennot Finnairilla, majoituksen 4 tähden hotellissa ja retken Top of the Rockiin. Varaa 31. joulukuuta mennessä. Matkustusaika 1.11.2022 – 31.3.2023.

 

Matka New Yorkiin on kokemus vailla vertaa. Se mitä teet New Yorkissa, riippuu suuresti vuodenajasta. Miniloma tarjouksemme matkustusaika sijoittuu syksyn, talven ja alkukevään ajalle.

Syksy New Yorkissa on upeaa aikaa tepastella vaikkapa Central Parkissa ihaillen ruskan eri värejä Manhattanin pilvenpiirtäjien taustaa vasten. Loppusyksystä New Yorkissa saattaa olla miellyttävät ulkoilukelit, järjestetäähän esim. New Yorkin maraton marraskuun alussa.

Talvella New Yorkissakin kannattaa varata lämmintä puettavaa päälle, mutta toisaalta kylmällä säällä voit pysähdellä New Yorkin sadoissa eri kahviloissa ja ravintoloissa, tai käydä tutustumassa New Yorkin kattavaan ostosvalikoimaan.

Alkukevät on suomalaisittain miellyttävää aikaa ja sinun on helppo tutustua kävellen New Yorkin eri kaupunginosiin ja nähtävyyksiin. Keväällä on myös hieno tilaisuus ihailla kirsikankukkia kasvitieteellisessä puutarhassa, kuljeskella puistoissa vailla sen kummempaa päämäärää tai nauttia pitkästä, laiskasta brunssista ulkona pöydän ääressä ja antautua paikallisten makuelämysten vietäväksi.

 

Matkan aikataulu

Lähtö: Helsingistä valisemanasi päivänä 1.11.2022 – 31.3.2023 välillä. Suora Finnarin lento lähtee 17.00 ja saapuu JFK kentälle 18.45 paikallista aikaa.

Paluu: Suora Finnarin lento JFK:n kentältä klo 22.45, joka saapuu Helsinkiin seuraavana päivänä klo 13.50.

Kesto: Yhteensä neljä päivää, joista 3 yötä perillä.

Hinta

alk. 1290€ per hlö jaetussa kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneen lisämaksu +470€.

Hintaan sisältyy

 • Lennot turistiluokassa: Suorat edestakaiset lennot Finnairilla. Lennon hintaan sisältyy yksi 23kg laukku ruumaan sekä 1 kpl käsimatkatavaroita, sekä ateriat lennoilla.
 • Majoitus: Hyatt Grand Central (Midtown Manhattan).
 • Pääsylippu Top of The Rock -näkäalatasanteelle.
 • Lento- ja turistiverot ja muut viranomaismaksut.
 • Hotellin resort fee (normaalisti 40 usd per päivä)
 • Suomenkielinen hätäpäivystyspalvelu (24/7) matkan aikana.

Ei sisälly hintaan

 • Palvelumaksu 20€ per hlö.
 • Matkavakuutus.
 • Ateriat.
 • Esta.

Neljän päivän esimerkkiohjelma

Päivä 1 Saapuminen New Yorkiin illalla.
Päivä 2 Aamulenkki/kävely Central Parkissa tai East Sidea pitkin Queensissä. Päivällä Manhattanin kaupunkikierros kävellen ja metrolla. Ilalla Greenwich Village, Chelsea tai Little Italy baareineen ja ravintoloineen.
Päivä 3 Vapaudenpatsas, Ellis Island ja/tai Lower Manhattanin kierros. Ilalla johonkin teatterinäytökseen Broadwaylle tai katsomaan urheilua kuten jääkiekkoa, koripalloa tai baseballia.
Päivä 4 Brooklynin kierros tai Central Park ja Harlem. Kotiinlähtö illalla.
Päivä 5 Takaisin Helsingissä.

Hyatt Grand Central

Ylemmän keskiluokan Grand Hyatt New York sijaitsee erinomaisella paikalla New Yorkin Midtown alueella pilvenpiirtäjien ja nähtävyyksien katveessa. Hotelli on aivan Grand Central Stationin vieressä ja vain 15 minuutin kävelymatkan päässä Times Squaresta, Bryant Parkista ja Rockefeller Centeristä.

Hotellissa on 1 306 modernia huonetta ja kaikissa on minijääkaappi ja avattavat ikkunat (joka on harvinaista New Yorkissa). New York Central -ravintolassa, loungessa ja baarissa tarjoillaan tasokkaita länsieurooppalaisia ruokia näkymien kera suoraan 42nd Streetille. Aulassa on myös 24h-to-go-tori, moderni kuntokeskus ja bisneskeskus.

Hotellin sivuille.

Hyödyllistä tietoa ennen matkaa

  Saapuminen Yhdysvaltoihin: Saavuttaessa Yhdysvaltoihin, viranomaiset tarkistavat passit ja Estan. Riipuen lennon saapumisajasta, jonot passintarkastukseen voivat olla pitkiäkin joten siihen kannattaa varautua. Kaikissa elektronisissa laitteissa tulee olla tarpeeksi virtaa jotta viranomaiset voivat halutessaan avata ne.

  Matkalaukun lukitseminen ja verkkovirta: Jos lukitset ruumaan menevän matkalaukkusi, suosittelevat Yhdysvaltain viranomaiset ns. TSA (Transportation Security Administration) lukon käyttöä. USA:n viranomaiset voivat tarvittaessa avata TSA-lukon yleisavaimella eikä lukkoa tarvitse murtaa. Yhdysvalloissa käytetään eri sähköjärjestelmää kuin Suomessa. Jotta voit ladata laitteitasi Usa:ssa, tarvitset siihen erillisen adapterin.

  Matkapuhelimen käyttö matkan aikana: Matkapuhelinten käytön hinnat kannattaa selvittää operattoriltasi ennen matkaa.  Toki on aina mahdollisuus käyttää esim. WhatsUppia siellä missä wifi toimii.

  Varmin tapa välttää yllättävät puhelinlaskut datasiirron osalta on ottaa data roaming kokonaan pois käytöstä puhelimesta ennen kun lähtee reissuun. Voit myös asettaa roaming -käyttörajoituksen operaattorisi omilla sivuilla. Myös Skypen avulla voi soittaa ulkomaanpuheluita.

  Liikkuminen New Yorkissa: Paras ja aidoin tapa tutustua kaupunkiin on jalkaisin. Muista siis varata mukaan hyvät lenkkarit tai kävelykengät. Suosittelemme myös MetroCardin ostamista koko matkan ajaksi, jolloin voit käyttää New Yorkin julkisia kulkuvälineitä rajattomasti.

  Terveys ja turvallisuus: New York on melko turvallinen kaupunki kun muistaa noudattaa normaalia varovaisuutta. Kannattaa silti olla kaupungilla liikuttaessa varovainen ja välttää pitämästä arvoesineitä ja rahaa sellaisissa paikoissa mistä ne voitaisiin helposti varastaa. Kannattaa myös ottaa kopiot tärkeimmistä asiapapereista kuten passista ja lentolipuista ennen matkaa ja säilyttää niitä alkuperäisten kanssa eri paikassa.

  EU terveydenhoito sivuilta saa hyvin lisätietoa USA:n terveydenhoidosta. Yhdysvalloissa ei ole kaikkien kansalaisten saatavilla olevaa julkista terveydenhuoltoa. Osittain terveydenhuoltoa sääntelee liittovaltio ja osittain osavaltiot. Terveyssektori on Yhdysvalloissa kirjava, ja osavaltio- ja kaupunkikohtaiset erot ovat suuria. Suurin osa väestöstä on jonkin terveysvakuutuksen piirissä, mutta osa kokonaan ulkopuolella. Sairaalat ovat lain mukaan velvoitettuja hoitamaan kaikki potilaat hätätapauksissa, mutta akuutin hengenvaaran väistyttyä hoitovelvoite lakkaa.

  EU Pakettimatkadirektiivi 2015/2302

  Tähän matkapakettiin sovelletaan EU:n pakettimatkadirektiiviä (EU) 2015/2302. Se tarkoittaa, että sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Active Holidays Finland / AH USA Holidays on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi olemme hankkineet lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestämme tulee maksukyvytön. Saat lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista matkaehdoistamme (kohta 21). Lisätietoa saat myös tutustumalla Lakiin matkapalveluyhdistelmistä 

  Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii Active Holidays Finland, Y-tunnus 2183642-1. AH USA Holidays on Active Holidays Finlandin aputoiminimi.

  Kysy lisää ja varaa

  Jos olet kiinnostunut tästä matkasta, täytä yhteystietosi alla olevalle lomakkeelle ja lähetämme sinulle tarjouksen.

  Tietosuoja